Ansøg nu
»

Hvorfor er det vigtigt, at du har et studierelevant job?

Mange studier påpeger, at den bedste måde at komme ind på arbejdsmarkedet er ved at have haft et studierelevant arbejde under din uddannelse. Det er dog ikke de eneste fordele, der er ved at arbejde, mens du uddanner dig. I denne blogpost sætter vi spot på, hvorfor det er relevant for dig at have et fritidsjob eller studiejob.

Studiejob er vejen til det første job

Når du søger job, vil kommende arbejdsgivere altid kigge i dit CV, om du har lavet noget studierelevant i din studietid. Med studierelevant, kan menes rigtig mange ting. Et eksempel på studierelevans kunne være, at man gerne vil være account manager i et stort reklamebureau. For at få sådan et job, er det vigtigt, at man har bevist, at man kan arbejde sammen med andre, har stærke kommunikative kompetencer, og at man kan sælge. Derfor kunne et yderst relevant studiejob i Århus være et job som fundraiser i The Call Company, hvor der er lagt stort fokus på de kommunikative kompetencer, og det at kunne viderebringe et vigtigt budskab til mennesker i alle samfundslag og med forskellige baggrunde. 

Finans.dk har i denne artikel beskrevet mere i dybden, hvorfor netop et studiejob er din vej til dit første fuldtidsjob. Læs mere her: Finans.dk

Du får et fagligt netværk, der kan stå inde for dine kompetencer

At have et stærkt netværk, der kan sige god for dine kompetencer, der ved, hvordan du arbejder og som kender mange andre, er guld være på arbejdsmarkedet. 50% procent af alle opslåede stillinger bliver besat i gennem netværk, også selvom der måske er 100 ansøgninger ude fra. 

Dit studiejob er det første sted, hvor du kan bevise, at du er en dygtig medarbejder, og skabe relationer og netværk, der kan hjælpe dig videre, når du engang er færdig med at uddanne dig. 

Du kan få stort gavn af dit netværk fremover, og bør allerede nu lave en profil på LinkedIn, hvis du ikke allerede har en, så du kan linke op, med tidligere og nuværende kollegaer.